CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Current Status

- Tak payah susah2 carik nuffnang. Aku memang tak letak kat blog ni hehe.

- Sorry sebab lately ni aku takleh nak BW kat blog2 korg sebab duk prepare untuk posting. Mintak maaf banyak2 ye, Tapi aku appreciate korg yang sudi baca & komen entry aku :)
.

Friday, 4 November 2011

Aku Kena Tag Weh~!

Assalamualaikum Warahmatullah..


Mula2 sekali aku nak cakap sorry banyak2la kat korg yang rajin jenguk & folow blog aku ni, siap tinggal jejak kat shoutbox tapi aku tak jenguk korg balik. Aku hiatus jap. Bukan sebab ape, busy gila weh. Lepas je aku habis konvo haritu, la ni aku dah nak stat posting pulak. Macam2 benda nak kena buat. Nak isi macam2 borang, fotostet & sahkan itu ini, bukak akaun kwsp, dan tak lupe gak aku kena study balik benda yang aku dah tinggalkan 5 bulan dulu tu. Berkarat otak aku weh nak ingat balik ubat2 dan segala jenis drugs yang aku belajar tu sume.


Eh jap2. Ko nak buat entry pasal cite ko ke ape ni? Tajuk kata kena tag.


Aiseh sory2. Firstly mekasih banyak la kat Syafiq Jemain ni sebab rajin gile tag aku. Terharu weh ada gak yang sudi nak tag aku. Dahla tag nama aku 1st kut hehe. Bagi tidak menghampakan tag beliau (menghampakan tag?) aku buat la tag die ni hehe.


So here it goes :


Rules
1) Mesti post this rules kat entry korang
2) Setiap org kena bullet 11 perkara tentang diri korang.
3) Tell who was tag, nanti diorg taktau pulak kan?
4) No tag backs, okay? Good~


11 things about Miss A
- Aku ni anak sulung dalam 5 org adik beradik. 3 pempuan 2 laki.
- Aku suka makan makanan bersup, dan minuman feveret aku ialah teh.
- Aku secara rasminya akan bergelar seorang pharmacist pada 10 november ni.
- Korg mesti wonder aku ni camne kan? rata2 komen pasal aku cakap aku ni comel, smart, sopan, lemah lembut (serius ye yang ni aku tak tipu) Tang lemah lembut tu korg jangan gelak sebab kat luar aku memang agak lembut hehe. Dalam blog je kasar sikit.
- Aku tak pernah bercinta, sebab aku percaya hukum bercouple tu haram. Tapi tak bermakna aku tak pernah jatuh hati okeh? hehe.
- Dah rejek lebih 10 org lelaki sejak sekolah disebabkan point kat atas ni.
- Aku suka seni. Aku suka menulis cerpen, sketch kartun, tulis puisi, muzik. Satu cerpen aku dah published kat Penulisan2u.com
- Kalau aku ngantuk atau penat sangat, aku akan bertukar jadi blur gile2 tahap gaban punya.
- Jenis study last minit. Aku memang takleh study awal2 nanti lupe semua. Dan aku study WAJIB pakai mind map, kalau tak aku takleh ingat ape2.
- Lepas baca point aku kat atas ni, korg mesti wonder result exam aku dulu2 camne kan? upsr pmr aku straight A's, cuma spm slack skit, 8A je huhu. aku grad dengan kelas kedua tinggi.
- Aku senang minat kat mamat yang muka bersih, pakai spek, ada janggut sejemput. pada aku mamat macamni HENSEMMMM GILE!


Soalan yg diberi oleh encik Syafiq kat aku ialah :


1) Your Full name ---> yang ni serius aku takleh reveal. Cukupla korg tau yang nama aku ni 2 patah perkataan. Nama kedua tu start ngan huruf A haha.


2) Domo-kun or angry bird --> angry bird la weh. aku kalau main benda ni dalam henfon addicted beb.


3) Blogspot or Tumbler ---> blogspot sebab aku tak reti guna tumbler. sebab tu aku tak buat tumbler hehe


4) Your best singer? Give me two persons ---> Liyana Fizi ngan Aizat. Depa ni sangat terer buat lagu sendiri dan kebanyakan lagu diorg sangat dekat dengan diri aku dan syahdu je dengar.


5) Bad experience about 'hair' --> time skolah rendah banyak kali asyik kena kutu. stress aku sebab bebudak india kelas aku berkutu & aku pun terjangkit. lepas aku pakai tudung terus selamat.


6) Do you like my blog? please be honest :) --> honestly aku suka baca entry. best je. cuma aku agak kurang gemar sebab tulisan kecik. aku suka tulisan besar2 hehe senang nak baca. tapi aku jela, yg lain maybe suka je kut :D


7) Why? --> aku dah explain kat atas tu. Cukupla kut.


8) That person that always in ur mind --> aku ni single. so takdenya nak ingat kat bf ke ape. aku selalu ingat mak ayah je :p


9) How many times you have been couple before --> yang ni pun ada aku letak kat salah satu bullet kat atas. aku tak pernah bercouple, dan tak pernah ada ex.


10) Do you love ur mom? --> err adeke yg tak love ibu sendiri? kalau ada bertaubatla cepat weh.


11) Your dream phone --> aku suka iphone tapi sebab aku nak save duit aku tunda niat tu dulu. Pas keje nanti baru aku beli kut hehe.


Dan sekarang ni soalan aku kat korg pulak :


1) Kenangan ngan 1st love korg?
2) Koko krunch atau Honey Star?
3) Mimpi paling best dan korg takleh lupa sampai sekarang.
4) Ciri wajib ada kat laki/perempuan yg korg nak kawin. SATU je okeh.
5) Definisi CINTA bagi korg. Tak lebih 5 patah perkataan haha (jenuhla korg nak pikir :p)
6) Harry Potter atau Twillight?
7) Pengalaman paling memalukan bagi korg.
8) Kalau dapat rm sejuta, apa yang korg nk buat dengan duit tu? list 3.
9) Doktor atau Ustaz/Ustazah? 
10) Pendapat korang pasal blog aku ni? Any improvement?
11) Last, pendapat korg sal aku pulak. Sebab korg tak kenal aku, bagi gambaran jela ye. Sila jujur okeh hehe.


Haaa, yang paling last ni, aku nak tag sape?? Jawapannya, aku tag semua yang baca kat atas ni. SEMUA okeh, ini adalah satu amanah, hahaha. So lepas korg buat sila tinggal link kat bawah ni bagi aku baca. Baru la syok aku nak kenal semua pembaca2 blog aku ni hehe.


Haha Syafiq, takpelah aku tag semua kan? Suka hati aku la kan? hahaha.


okehla takat sini dulu. Aku nak sambung study. Bye korang. Jangan lupa buat :p

Monday, 17 October 2011

Hoh? Blogger Feveret Aku Datang Melawat. Wahhhh!

Assalamualaikum Warahmatullah...


*Perhatian : Entry ini entry jakun. Sangat. Sila tekan butang pangkah kalau dah menyampah awal2. Hehe*


Korg tau tak, tadi sebelum aku plan nak tido, aku bukak sat blog ni. Tengok komen2 baru yang ditinggalkan oleh insan2 kat post latest aku. Kemudian korg tau tak aku perasan ape??


Ada sesuatu menarik kat shoutbox aku tu. Cuba korg tengok kat bawah ni.




Korg nampak tak? nampak tak apa yang aku bulatkan tu? 


Mr H.A! Sape tu? Mr Hami Asraff weiii! Sila hempuk diri korg sendiri & jangan mengku blogger kalau korg tak kenal die ni sape haha.


Mula2 aku wonder sendiri sapela H.A ni. Ingatkan perempuan. Sekali aku klik, sampai terus kat blog die. Ya Allah, ni blog feveret aku kut. Sejak dulu lagi. Aku baca tiap2 post. Senang cite sume post dari awal la. Siap like kat fb. Tapi aku selalu jadi silent reader je la. Komen kadang2 je.


Walaupun hanya sekadar memberi senyuman, aku seronok kut. Yela, follower die ni 3000 lebih kut, kalau ko jadi antara blog yang dipilih untuk dilawat walaupun seketika, tak ke bertuah tu??? Pastu aku ni mana penah tinggal jejak kat blog die, tu yang aku excited terlebih ni macamana la die ni boleh sampai blog aku.


'Eleh, macamla H.A ni visit blog ko je. Blog lain pun mestilah die visit jugak sambil bagi smile' - mungkin ini yang terdetik kat hati korg kan?


Haha aku tak kesah itu semua. Janji aku bahagia~ *sambil senyum sorang2*

Saturday, 15 October 2011

Aku Nak Konvo Oi!

Assalamualaikum Warahmatullah...


Cer korang tengok blog aku sekarang. Sunyi sepi je aku rasa. Kalau dulu bilangan follower blog aku ni sehari leh sampai 25 org, la ni sehari naik satu je. Kalau dulu, almost tiap2 hari aku update blog, sekarang ni macam jarang2 je. Dulu aku rajin gile singgah blogwalking kat blog2 korg, tapi kali ni nak membalas visit pun aku tak sempat.


Serius aku busy gile sekarang weh!


Aku dah nak konvo 22hb ni. So harini aku gi amik jubah konvo. Aku pun dah start study sebab aku dah nak start posting bulan depan, sebagai sorg pharmacist kat hospital gomen, insyaAllah.


Jadi pharmacist tak senang weh. Nak kene keje ngan doktor nurse sume. Kalau dorg tanya pasal drugs, aku kena tau jawab. Aku nak kena hafal nama2 ubat, kegunaan die, side effect dia, mechanism of action dia, kelas2 dia. Banyak wei. Mana aku ada masa nak update blog tiap2 hari beb. Huhuhuhu. Tapi bukak fb ngan twitter boleh le pulak.


Sory banyak korg yang tinggal jejak kat shoutbox tapi aku tak visit korg balik. Sory kalau ada yang folow aku, aku lupe folow balik. Sory kalau aku dah jarang komen kat blog korg. Sory sory sory.


Aku harap korg doakan la kejayaan aku ye. InsyaAllah asal ada masa je, aku rasa nak update, aku update okeh. Asal ada masa, aku singgah baca blog korg. Korg jangan unfolow aku tau. Huhuhu. mode gedik dah keluar -____-


Ni aku saje nak tunjuk gambar pre convo aku hehe. Ni pas aku amik jubah tadi :D


Sorylah beb. Miss A belum boleh tunjuk muka lagi hehe.



Jumpa korg untuk entry akan datang. Mehla datang carik aku konvo 22 haribulan ni kat UiTM Shah Alam, hehe. opss terbagitau pulak. Jangan lupa bawak bunga tau, haha.

Bye korang. Assalamualaikum.

Wednesday, 12 October 2011

Monday, 10 October 2011

Bulan Malam Ni Cantik Gila Weh.

Assalamualaikum Warahmatullah..


Tadi aku bukak twitter. Tiba2 aku perasan semua org duk tweet pasal bulan. Kata bulan lawa la sume. Aku pun bukak fb. Ingat nak tengok gambar kalau ada sape2 yang dah upload. Takde la pulak. Rupanya kat fb lambat skit daripada twitter. Takde sape pun buat status pasal bulan.


Disebabkan rasa curious yang membuak2 dalam hati, aku pun terus amik kunci bukak pintu rumah. Nampak dah kat luar terang disinari cahaya bulan. Tapi aku dongak tak nampak pulak bulannya. Maka dengan rajinnya aku pun bergerak ke halaman rumah. Kemudian aku dongak ke atas sekali lagi.


Ternganga terus mulut aku time tu. Apa org putih kata, jaw drop, ha macam tulah. Spontan mulut aku ucap Subhanallah. Cantik gila bulan malam ni. Serius.


Bulan masa tu dahlah penuh, pastu ada pulak lingkaran cahaya kat keliling bulan tu. Aku yang tak pernah tengok fenomena alam seperti ini terus rasa excited. Berlari la aku kedalam untuk ambil kamera. Konon2nya ank snap gambar bulan tu padahal kamera aku bukanlah canggih mana pun.


Aku keluar2 je balik tengok2 dah ada awan tebal tutup separuh lingkaran bulan tu. Hampa aku jap. Tapi aku still snap gak gambar bulan tu. Bila masuk laptop same je, tak nampak pun lingkaran bukan tu walaupun aku dah edit bagi terang. Tak apelah. Bila aku bukak fb balik dah ramai org post pasal bulan. So aku pun pinjam la gambar bulan ni untuk letak dalam blog ni untuk tatapan korang.


Inilah bulan malam ni, cantik siap dengan cincin lagi.

Sebagai seorang pelajar Sains yang senang curious atas benda2 yang terjadi seperti ini, aku pun rajin la menggoogle untuk carik macam mana la fenomena alam ni boleh berlaku. Akhirnya aku dapat jawapannya. Korg yang curious gak macam aku sila la klik kat link ini ye kalau nak tau.

Aku harap lepas ni aku berpeluang lagi untuk melihat dengan mata kepala aku sendiri ciptaan2 Allah yang indah seperti ini. Serius kadang2 dengan memerhati ciptaan dan kejadian Allah yang indah tanpa sedikit pun cacat cela ni mampu mendatangkan rasa insaf pada diri sendiri.

Korang yang tengah baca ni ada nampak tak? Sebab ada kawan2 aku yang teringin nak tengok tak nampak. Sebab awan tebal la, tak boleh keluar rumah la. Kesian diorang.

Kalau korang nampak gak bersyukurlah. Untunglaaa sebab korang dipilih oleh Allah untuk lihat dengan mata kepala korang sendiri fenomena alam ni. Sebab mungkin fenomena ni kita hanya berpeluang untuk lihat sekali je dalam seumur hidup. 

Sekian untuk kali ni. Thanx weh sudi baca entry ni. Assalamualaikum wbt.

Saturday, 8 October 2011

Contest Gadis Berpurdah by Cik Tomato

Assalamualaikum Warahmatullah..


Semalam aku perasan Cik Tomato ada ajak aku join satu contest yang dia anjurkan kat blog dia. Dia tulis kat shoutbox aku. Sebagai seorang blogger junior yang baru dua minggu berblogging, aku rasa perlulah aku membalas perlawaan tersebut sebagai tanda hormat aku terhadap blogger senior yang dah setahun berblogging (ni bukan ayat kipas ye). Tapi pastu ada satu soalan yang bermain difikiran.


Mula2 aku macam pikir, aku ni ye ye je sorok identiti aku ni bagi org lain tak tau aku sape, macam mana aku nak join contest2 yang melibatkan gambar kan? Kemudian aku pikir balik, alah, takpelah kut. Contest gambar berpurdah, nampak mata je kut. Takla kantoi semua muka aku macam mana. Lagipun yang follow blog aku ni takde sorg pun member aku, kalau ada pun diorg awal2 dah tau aku sape. So, aku decide, aku joinlah contest ni ye. 


Ha kalau ada sape2 nak join, ni banner blog Cik Tomato tu. Silala klik kat banner tu ye. Kalau kat banner tu tak boleh klik (aku tak reti link kat gambar la... haiyo), korg klik aje dekat sini okeh?




So aku selak2 album, ada satu je gambar aku tutup muka. Gambar ni aku tangkap 2 tahun lepas kut, time tengah bosan2 dalam kereta. Tapi ni bukan purdah betul la. Aku belit tudung je bagi cover muka. Tak apelah ye Cik Tomato? Pastu aku kasi edit sikit la bagi lagi gelap, kut2 ada org nak teka muka aku betul2 macam mana, tak dapatlah nak teka kalau gitu haha (bajet je ada org sibuk nak tau muka ko macam mana... haishhh)


So inilah dia gambar aku berpurdah. Tadaaa.




Buat yang curious muka aku macam mana, ha ni lah die muka aku. Ni maybe 1st & last time aku letak gambar sendiri kat blog ni. Kut2 ada antara korg yang dah tau aku sape lepas tengok gambar ni, korg senyap2 simpan sorg la eh :D


Dan org yang aku nak tag, adalah mereka yang selalu rajin bagi komen kat aku. Aku pilih lima org ni la.


1) Cik Kiwi (cik adik yang asyik nak troll aku tapi tak jadi haha)
2) Kusyi (salah sorg blogger yang selalu rajin komen entry aku dari mula)
3) Fatin Mraz ( beliau ni list blog aku kat blog dia, dan mengaku suka skodeng blog aku hehe)
4) Suhada (rajin jugak datang blog aku, nama tersenarai dalam top 10 members )
5) Izzah (rajin singgah, baca & komen entry aku dan ahli top 10 members gak)


So kalau ada antara korg ni yang dah kena tag ke atau tak minat nak join ke, bagitau aku ye. Nanti aku tag org lain :D


So takat ni dulu la. Aku rasa takkan menang pun, konfem yang lain lagi ramai yang cun2 tapi kut2 la kalau Allah kurniakan rezeki aku murah, syukur Alhamdulillah~~


Takat sini dulu. Chow. Assalamualaikum.

Wednesday, 5 October 2011

Bila Makcik Sibuk Nak Jadi Matchmaker...

Assalamualaikum Warahmatullah..


Beberapa hari lepas, time aku tengah drive, aku dapat satu call. Dari someone yang aku tak tau sebab aku tak save number tu. Dengan bersusah payah aku angkat call sambil pegang stereng. Dan2 je lepas aku cakap helo org tu terus letak.


Hampeh. Sungguh. -_____-


Ko main miscall2 pulak. Cesssss.


Pastu terus dia tak call aku balik. Lantak ko la. Aku ni jenis tak layan miscall. Kalo ko yang nak carik aku, ko la yang kena call aku balik. Tak gitu? Aku pun malas nak sibuk2 mesej tanya sape la yang miscall aku tu. Tak penting kut untuk aku amik tau.


Pastu tadi, aku dapat mesej dari number yang sama. Dan org tu tulis mesej lebih kurang macam ni la.


'Salam. Dulu saya call, kali ni saya mesej pulak. Salam perkenalan'


Tetttttt. Correction. Ko miscall okeh, bukan call. Terus aku tulis camtu kat mesej yang aku reply tu. Selalunya kalau dapat number yang aku tak kenal pastu sibuk nak ajak berkenalan, memang aku tak pernah layan. Serius. Rasa annoying sungguh. Tah mana dia dapat number tak tau la. Nak2 yang main ajak2 teka siapa tu. Hampeh. Jangan harap aku nak reply kalau dapat mesej macam ni.


Tapi taktau nape kali ni aku rajin pulak nak korek2 pasal gerangan insan yang nak berkenalan ngan aku ni. 


Lepas beberapa kali mesej ngan mamat kat atas ni, akhirnya aku figure out yang dia ni anak buah makcik aku, yang aku tak pernah kenal. Mamat ni bagitau nama makcik aku tu dengan betul. Nasib baik dia tak menipu. Makcik aku tu yang sibuk bagi number aku suruh mamat ni contact aku. Siap bising2 bila mamat ni lambat contact aku. Ape jadah? Aku pulak yang rasa bengang sebab aku tak suka nombor aku diberi suka2 hati kat someone yang aku tak pernah kenal.


Bertambah lagi bengang bila aku tanya details sume, mamat ni macam tak puas hati je aku tanya macam2. Dia kata macam polis soal siasat. Hello. Dah ko yang nak berkenalan, takkan details aku je yang ko nak tau? Details ko aku tak leh tau la?


Aik. Tanya soalan pun tabley ka?


Dan mamat ni namanya start ngan huruf A. So aku panggil Mr A la. Umur 29. Kerja as arkitek. Not bad la.


Memandangkan aku malas nak balas2 mesej kat henfon sebab drag masa aku, pastu malas lagi nak menjawab soalan2 basic dia tanya pasal aku, aku suruh dia add fb aku. Tapi last2 aku yang add fb dia dulu. Aku try nak tengok gambar mamat ni, tapi ada satu album je boleh tengok dan ada 3 org mamat dalam album tu. Tah mana satu dia, aku pun tak tau.


Before menamatkan sesi berbalas mesej, barulah mamat ni kembali cakap sopan2 ngan aku. Dia kata walaupun makcik kitorg yang suruh dia contact aku, tapi dia kata tak bermaksud dia tak ikhlas nak kenal ngan aku. Then dia wish gudnite & thanx. Dan dia kata dia akan contact aku lagi.


Aku tak le lambat sangat nak pickup yang makcik aku tu try nak kenenkan kitorg. Aku rasa mamat tu pun tau niat makcik kitorg tu. Aku penah mention kat makcik aku tu yang aku tak penah ada bf, mamat ni pun single lagi aku rase. Tapi serius, I'm not used with this kind of thingy, about carik2 kan jodoh & kenen2 suma ni. Aku jadi menyampah adela. Sebab ada org lain yang sibuk2 pasal diri kita.


Maybe niat makcik aku tu baik. Tapi entahla, aku tetap rasa rimas. Kalau mak aku yang jadi matchmaker takpe lagi kut.




So korang rasa patut ke aku teruskan je hubungan persahabatan yg baru nak terbina ni? Maybe i should give a try, tapi kalau aku dah rasa menyampah & tak selesa macam mana ye? huhu.


Aku perlukan pendapat korang.

#2 Wordless Wednesday


p/s 1 : kalau ada member korg dengan bangganya dan bajet hot buat status macamni kat FB die, sila komen kat status dia :

'ADA AKU KESAH?'

dan tunggu je komen dia seterusnya lepas kena troll ngan korang. Keh3.


p/s 2 : Aku tau sepatutnya WW ni takyah letak apa2 word tapi aku nak letak gak :D

Monday, 3 October 2011

Korang Tau Tak yang Single Itu Best Sebenarnya?

Assalamualaikum Warahmatullah..


Aku tau, ramai antara korg ni yang dah bercouple. Macam yang aku mention kat entry lepas, aku nampak ramai yg tepek gambar bf/gf kat blog masing2. Yang dah kahwin pun ramai gak aku jumpe. Mungkin korg selalu je rasa korg la insan paling bahagia kat dunia ni kan? Yela, cinta korg berbalas, bukan senang tau nak dapat org yang kita suka, suka kat kita balik weh. Aku paham, sebab aku nampak muka bahagia tu kat muka member2 aku yang bercouple. Tapi korg tau tak jadi single ni best jugak sebenarnya? Sebab insan2 single ni bahagia dengan cara yang berbeza korg tau?


So kat bawah ni aku bagitau kenapa ramai je aweks2 kat luar tu yang prefer untuk single daripada bercouple macam aku la.


1) Dapat spend lebih banyak masa untuk diri sendiri, family ngan member2.


Ada masa kita rasa macam nak alone, boleh lepak2 dengar lagu sambil baca novel kat bilik. Ada masa kita teringin nak melepak ngan family kat rumah time hujung minggu, atau pegi jalan2 or picnic ngan diorg. Kadang2 gak kita rasa nak hang out dengan member2, tak pun sembang2 ngan diorg kat mamak. Tapi kadang2 bf/gf kita tu tak memahami. Bila kita taknak kuar date ngan die, die ingat kita merajuk la, tak sayang die la. Dapat pulak bf/gf yang setiap masa kalau boleh kena keep in touch ngan dia. Bila kita senyap je mula la dia pikir bukan2. Silap2 boleh jadi gaduh. So inilah dia satu masalah yang takkan dihadapi oleh insan2 single, hehe.


Seronoknya sekali sekala berpicnic macam ni tanpa perlu bf/gf kaco.


2) Banyak duit dapat di save, since takyah topup banyak2 & kuar dating tetiap minggu.


Lumrah la org bercouple ni kan, kalau dalam sehari tu mau paling kurang 5 kali mesej saje2. Wish gudmorning la, tanya dah makan ke belum la, tengah buat ape, gudluck exam kalau tengah musim exam, last sekali before tido wish gudnight, sweet dream. Tu tak campur lagi kalau mesej2 sebab nak share story ngan problem. Pastu tu tak campur lagi dengan call2 yang kadang2 berjam2 lamenye. Sebulan topup rm30 mana cukup beb. Bila hujung minggu atau time2 cuti pulak nak gak pegi dating kat mall ke, kuar makan2, tengok wayang. Pakai duit gak tuh. Kalau korg ni lelaki lagi la banyak kuar duit kut, baru la gentleman sikit ye tak? Imagine kalau korg ni single. Banyak weh boleh save, serius. Aku ni kadang2 kredit RM10 pun tak luak beb nak pakai seminggu dua. Hehe.


Syiling pun syiling la. Janji dapat save. Hehe.


3) Dapat fokus lebih kat study/kerja, sebab tak diserang masalah hati & perasaan.


Org2 yang tengah hangat bercinta ni kan, mesti bangun tido benda 1st yang die ingat bf/gf dia. Tiap malam before tutup mata sebelum tido ingat bf/gf die. Bila tengah sorg2 pastu keluar pulak lagu jiwang2 teringat lagi dekat si dia. Pendek kata almost setiap masa la fikiran duk teringat kat si dia tu. Aku paham la weh, walaupun aku ni tak pernah bercouple, aku pun pernah suka org beb. Pastu bila duk angau tu mula la tak leh nak fokus. Kalau study tu kejap2 fikiran melayang. Tau2 dah terconteng nama dia kat buku. Time kerja pun walaupun keje menimbun, still jugak kepala tu duk ingat kat si dia. Pastu tahape2 la keje korg buat. Ni tak masuk lagi couple2 yang tengah bergaduh atau tengah ada problem. Memang tak boleh khusyuk langsung buat kerja beb. Kadang2 tu time solat pun boleh teringat. Ish2 ni dah parah wei.


Bila sedang angau...


4) Rasa lebih bebas, tak payah nak jaga hati orang lain/ kena report mereport.


Pernah tak korg tengok member korg, sikit pun tak pernah lekang ngan henfon? Sikit2 tengah balas mesej, sikit2 call. Sebab mana2 korg pegi kena report kat bf/gf die. Korg pegi mana, keluar ngan sape, semua nak kena report. Kadang2 sampai kite pulak yang rimas nengoknya. Kalau kita yang tengok ni pun rasa rimas, member korang tu macam mana la agaknya?


Lagi satu kalau nak keluar. Mana boleh berdua ngan member berlawanan jantina beb. Member tak member, bukan bf/gf korang tu peduli pun. Kang tak pasal2 boleh jeles tak tentu pasal pastu gaduh besar, sebab ingat kita curang ke ape. Kadang2 kita keluar ngan sedara sendiri je pun kena marah kut kalau bf/gf kita tu tak tau. Kalau la kita single, nak keluar ngan sape2 pun boleh. Tak perlu nak jaga hati sape2. Tak perlu nak risau ada org jeles ke tak. Kan? Kan? (kalau bf/gf member korg yang jeles, tu diorg punya pasal la.. haha)


Tak perlu melompat macam ni sekali ye tuan2 dan puan2.


5) Dapat jaga diri daripada banyak lakukan dosa.


Kita kalau dah couple ni, mesti setiap masa teringin nak bersama ngan bf/gf kita tu. Tak jumpa sehari memang rindu gile la wei. Kalau yang jarak jauh tu, sehari tak dengar suara kat phone atau tak tengok muka masing2 kat webcam boleh rasa nak mati kut. Bila dah dapat jumpa tu mula la mata asyik nak pandang wajah dia. Yang lelaki tu biasalah kan, mata bukan takat pandang wajah je, tempat lain pun pandang jugak kan? Haha yang lelaki jangan nak deny. Dah memang fitrah korg macamtu kan, aku tak salahkan korg kalau korg buat. Pastu tengok tangan rasa nak pegang, tengok pinggang rasa nak peluk, tengok pipi gebu rasa nak.. errrr.....dan macam2 la lagi korg dah imagine dalam kepala lepas tengok benda2 tu.


Kalau imagine je pun dah dosa, apatah lagi kalau buat betul2 kan?


Nak berangan pasal cinta boleh je. Tapi jangan terlebih-lebih.


So nilah dia kelebihan2 insan2 yang masih single. Tapi korg jangan pulak anggap yang aku ni       berpendapat yang couple tu tak best. Dua2 ade je pros and cons dia sebenarnya. Ada benda2 best yang si single dapat, yang bercouple tak dapat, dan macamtu la sebaliknya. Just bersyukur la dengan apa yg korg ada sekarang. Yang single tu sabarla menanti the right person, yang dah bercouple tu jangan couple lama2 sangat, cepat2 la tuka hubungan tu menjadi sah, ok?


Korang pernah dengar tak quote ni?


'When you're single, all you see is happy couples. When you're in a relationship, all you see is happy singles'


Ada sape2 terasa? Hehe.


Ok, takat sini dulu. Thanx weh sudi baca. Jumpa next time. Chow dulu ek. Assalamualaikum.

Sunday, 2 October 2011

Lelaki2 Yang WAJIB Ditinggalkan Lepas Korg Bercouple

Assalamualaikum Warahmatullah..


Apa khabar pembaca2 blog gadis biasa harini? Harap semuanya sehat walafiat. First2 skali aku nak ucap trimas banyak2 kat korg sebab sudi jadi pembaca blog baru macam blog aku ni. Sedar tak sedar, follower aku dah cecah 300 lebih (setakat entry ni ditulis). Serius blogger baru macam aku ni rasa terharu gila2. Thanx banyak2 ye buat korg yang sudi komen entry aku & tinggalkan jejak kat blog aku ni. InsyaAllah, aku sentiasa melawat & membaca entry2 korg kalau ada masa. Betul ni. Heheh.


Oklah, cukup dulu untuk mukadimah yang panjang berjela tu. Seperti yang dijanjikan dalam entry lepas, entry ni aku khususkan buat para aweks yang dah bercouple. Aku tau ramai antara korg ni dah bercouple. Bile aku duk blogwalking, kat blog2 korg sume ade duk letak gmbar bf masing2. Kalau bukan kat header blog, kat sidebar. Betul kan? betul kan? Haha jangan nak tipu. Oh, soryla ye mamat2 sekalian. Memandangkan aku ni pempuan, entry aku pun banyak pasal aweks je la. Dah itu yang aku arif kan?


To be honest, sepanjang 23 tahun aku hidup kat muka bumi ni (eh, terbagitau umur le pulak) aku tak pernah lagi bercouple. Tapi aku suka observe kawan2 aku yg dah bercouple, dan mana2 aweks yang bf dia macam mamat2 yang aku nak tulis kat bawah ni, memang singkat gile la tempoh couple diorg tu. Tapi ini point of view aku je tau. Kalau korg tak setuju ke, sory banyakla, aku takleh buat apela. So here it goes :


1) Mamat yang berani mintak duit korang dan pakai duit tu sesuka hati.


Mamat yang betul2 gentleman, dia sangat jarang mintak awek die keluarkan duit. Biasela, tengah hangat bercinta kan, kalau boleh semua benda dia nak belanja awek dia. Kalau boleh semua benda yang awek dia nak, dia nak belikan. Kalau boleh beli kereta atau rumah sebijik, mesti mamat ni dah belikan. Tapi kalau baru2 couple mamat ni dah berani mintak duit korang untuk beli barang2 yang dia nak, dah berani suruh korg tolong topupkan, atau asal makan je dia asyik mintak korang belanja, sila pikir masak2 kalau korg nak teruskan hubungan ngan mamat ni. Pikir masa depan korg. Imagine kalau korg kahwin, tak mustahil sume duit gaji ko nanti mamat ni nak sapu.


Tapi sila pay attention ngan word 'mintak' kat atas tu ek. Mintak lain, pinjam lain. Kalau mamat tu tengah dalam emergency tapi takde duit, then dia pinjam duit korg, pastu bayar balik tu takpe. Ni yang jenis mintak2 ni, jangan harepla dia nak pulangkan balik duit korang yang dia dah amik tu. Dah dapat pastu buat tak tau je. Pastu buat muka tebal mintak lagi. Silap2 mamat ni on ngan korg sebab nak kikis duit korg je. Yela, maybe korg ni anak Datuk ke, Tan Sri ke, takpun korg ni jenis naif atau lurus bendul gitu, then mamat ni hot pulak, tu yg dia tekel korg tu huhuh.


Kat mata pun siap ada simbol duit. Ish3.

2) Mamat yang ajar korang melakukan benda2 yang negatif.

Pernah tak korg perasan, lepas kawan2 korg start bercouple, perangai diorg berubah 100%? Ada yang dulu badgirl dah berubah semakin baik, ada yang dulu jenis baik, lembut, tiba2 dah jadi kasar dan kurang ajar. Yup, cinta boleh membawa pengaruh positif atau negatif dalam hidup org yg tengah bercinta tu. Terpulang la dekat couple diorg tu, samada beri pengaruh baik atau jahat kat kawan2 korg.

Tapi kalau lepas bercouple bf korg ajak pergi ke tempat2 tak sepatutnya, contohnya macam pusat hiburan sedangkan korg tak pernah jejak kaki pun kat situ, ataupun ajar korg menipu mak ayah kononnya keluar belajar ngan kawan padahal nak pergi dating, ataupun ajak pergi merempit ke, tolonglah pikir banyak kali. Lelaki yang baik akan membimbing gadis yang dicintainya ke arah yang lebih baik. Malah melindungi gadis tu daripada sebarang kejahatan. Tapi kalau dah dia yang ajak korg buat benda2 yang tak baik, ape perlu ke korg teruskan hubungan ni? Tolong la jangan jadi bodoh dan buta sebab cinta weh.

Para aweks, sila hati2 ngan mamat bertopengkan syaitan macam kat atas nih.

3) Mamat yang banyak gila alasan kalau nak bawak jumpa dengan family masing2.

Imagine ye, korg dah bercouple berbulan bulan, bukan seminggu dua. Tapi bila korg ajak bf korg tu datang umah korg untuk jumpa mak ayah, Ya Allah, susahnya Tuhan je yang tau. Ada je alasan2 dia untuk mengelakkan diri daripada jumpa mak ayah korg kat rumah. Kalau dia dah hantar korg balik, laju je dia kata ada hal la, ape la, padahal dah sampai depan rumah korg je pun. Dan kalau korg dah bercouple punya lama pun mamat ni still refuse untuk berjumpa parents korg dengan alasan yang tahape2, sah2 la mamat ni tak pernah nak serius ngan korg. Maybe korang ni tempat dia berseronok je. Tak pernah sekalipun dia terfikir nak end up ngan korg betul2. Silap2 mamat ni pasang banyak kat belakang korg, korg je tak tau.

Samela kalau korg request nak pergi rumah dia jumpa parents dia pun, kemain banyak gak alasan dia bagi. Parents dia busy la, kat oversea la. Alamat rumah dia pun tak pernah dia bagi kat korg. Rumah dia pun korg tak sure kat mana. Sebab takut korg muncul depan rumah dia tiba2 ke kan. Menggelabah ayam dia nanti. Lelaki yang serius ngan korg, awal2 lagi dia dah bawak korg jumpa parents ngan kawan2 dia. Awal2 dia dah perkenalkan diri kat parents korg. Siap cuba lagi nak amik hati parents korg. Ni baru betul serius beb.

Er tapi bukan yang serius macam ni la. Ni dah lawak, hahaha.

4) Mamat yang menghisap rokok, dan seorang penghisap rokok tegar.

Mesti korg semua terpikir kan, 'Ala setakat hisap rokok, kenapa sampai wajib clash pulak?'. Oklah, kat sini aku nak share sikit pasal diri aku. Aku ni anak kepada penghisap rokok tegar. Dan disebabkan tu aku develop asthma sejak kecik dan still ada sampai sekarang. Dan aku dah janji dengan diri aku sendiri, 23 tahun aku hidup dengan perokok, so bila aku nak cari suami nanti, dia MESTI tak pernah sentuh rokok pun. 

Ketahuilah korg, kalau bf korg ni perokok, maksudnya dia tak sayang diri sendiri, dan dia pun tak sayang diri korg, sebab dia tahu yang korg pun boleh jadi 2nd hand smoker sebab dia. Mamat2 yang perokok ni, duit dia akan banyak habis kat rokok je. Mungkin time couple korg tak rase lagi effect die, tapi kalau sampai korg dah kahwin nanti, korg akan rasa kesan dia macam mana. Anak2 korg nanti senang kena penyakit macam aku, dan nanti korg gak yang susah payah kena jaga dia bila dia kena sakit teruk nanti. Fatwa dah keluar mengatakan rokok tu haram. Ape korg suke bf korg ni buat benda haram?

Yup, aku memang jenis pandang ke depan. Nak2 yang melibatkan relationship ni. Senang cite, kalau mamat ni betul2 sayang korg, dia mesti akan berusaha berhenti rokok walau susah mana sekalipun, demi korg. Kalau dia taknak berhenti, maksudnya dia sayang rokok tu lebih dari dia sayang korg. Ape korg sanggup bermadu dengan rokok? hahaha.

Ni gile namanya. Simpang la aku dapat laki macam nih.

5) Mamat yang suka suki naik tangan sepak terajang bila naik angin.


Mamat2 yang jenis panas baran macam ni, asal korg buat silap sikit je, mula la tangan dia naik kat badan korg. Masa mula2 kapel dulu memang dia tak tunjuk lagi. Yela, baru2 bercinta la katakan, mestila nak kena bagi imej baik punye. Benda ni start peringkat2 tau. Mula2 dah berani naik suara, pastu dah berani tengking2 korg depan khalayak ramai, tak lama pastu naik tangan kat badan korg. Lagi teruk, kaki dia sekali naik hinggap kat korg. Ni belum lagi kahwin ni. Silap2 dah kahwin nanti, bukan takat korg aje, dengan anak2 korg sekali kena bila dia dah naik  angin.


Dan mamat macam ni senang bebenor nak naik angin sebab benda2 remeh. Contohnya korang terlambat datang ke, terlupa sumting ke, atau bila jadi salah faham pastu mamat ni jeles pulak, ha memang habisla korg kena pastu. Ingat tak kes makcik kena belasah depan khalayak ramai dengan suami dia kat mall tu? Sebab dia 'terlama' sangat shoping sampai laki dia naik angin? Korg nak ke lepas kahwin nanti nama korg pulak naik kat paper sebab kena belasah ngan suami? Ha kalau nak, tryla teruskan hubungan ngan mamat macam ni.


Ini dah tahap kena call pakar sakit jiwa nih.


6) Mamat yang selamba mengajak korang melakukan maksiat, lebih2 lagi zina.

Nilah point yang paling penting sekali, sebab tu aku letak paling last. Bila bf korg baru2 couple je dah berani nak pegang2 korg tanpa izin & kerelaan korg, (kalau korg memang bagi lain cite la) atau bukan takat pegang lagi tapi dah berani peluk raba sume, pastu ajak korg dating kat tempat2 sunyi, dan yang paling teruk, ajak korg melepak kat hotel, sila la bagi penampar kuat2 sedas dua kat mamat ni. Percayalah mamat ni bukan betul2 sayangkan korg, dia sayangkan body korg je. Dan bila dia dah dapat apa yang dia nak, senang2 hati je nanti dia akan tinggalkan korg. Banyak lagi girl lain yang dia nak try. Apa korg nak dah terlambat baru nak menyesal?

Mamat yang betul2 baik, selagi takde ikatan yang sah, sikit pun dia takkan sentuh korg. Sebab dia hormat korg, so dia menahan diri dari menyentuh korg. Tapi ni yang betul2 baik la. Agak mustahil nak jumpa mamat macamni zaman sekarang ni. Aku tau trend zaman sekarang ni dah biasa sangat, kalau couple tu mesti pegang tangan jalan sekali, peluk pinggang, laga pipi bila amik gambar. Aku rasa tu belum cross the line lagi.Tapi kalau dia dah berani mintak lebih dari tu, agak2 sikit weh. Jangan lupe yang kita ni umat Islam. Ada hukum dan peraturan. Jangan sesekali lakukan perkara yang melampaui batas, okeh?

Ni ape jadah dating dalam semak? Takde tempat lagi best nak dating?

So takat ni jelah entry aku untuk kali ni. Tapi aku tau korg semua ni bijak pandai, korg sume dah tau beza mana yang baik dan buruk. Kalau korg dah mula rasa bf korg tu dah lain macam je sampai korang jadi tak selesa, bincanglah elok2, kalau dia still tak berubah, mintakla break cepat. Takut berlaku perkara2 yang tak diingini. Tapi kalau korg dah jumpa mamat yang betul2 baik, betul2 menyayangi korg seadanya, ikatlah cepat2 hubungan korg tu menjadi sah. Jangan sampai mamat tu terlepas kat org lain. Betul tak? Hehe.

Aku? Err, tunggu dulu lah. Aku tak mau couple2 ni. Zina kecil banyak sangat. Kalau aku, baik kahwin terus, lagi bagus kan? haha takde org tanya ko punnnnnnnnnnn

Thanx korg yang sudi luangkan masa baca entry panjang berjela ni satu2. Jumpa entry akan datang ek. Chow dulu. Assalamualaikum.

Saturday, 1 October 2011

Cara Aku Troll Mamat Yang Tak Dikenali Time Chat

Assalamualaikum Warahmatullah..


Entry kali ni aku share sikit pasal aku eh. Sikit je la pun nye. Keh2.


Aku ni jarang2 gak la on chat. Kalau chat pun selalu kat fb atau skype. Kadang2 sebab aku malas nak check satu2 sape yang add, aku main approve je sume. bajet la ko ramai yang add kan hahaDan aku tak la kisah sangat nak sembang2 ngan mamat yang aku tak kenal. At least boleh gak tambah kawan kan? Aku pun ramai je member chat yang memang best gak la kalau nak diajak sembang2 time bosan. 


Tapi aku serius memang tak suka kalau mamat tu add aku and chat ngan aku semata2 sebab dia rasa aku comey lepas tengok gambar thumbnail tu (yup aku letak je gambar aku kat situ). Kiranye kalau aku tak letak gambar ke, mesti mamat ni takkan tegur aku punye. Dan aku bertambah2 tak suka bila mamat ni belum chat ngan aku pun, tiba2 dah berani nak call. Haih. Serius tak suke.


So bila aku jumpa mamat macam ni, memang aku dengan sinisnya akan troll kaw2 la. Contohnya macam kat bawah ni:


Yup, yang berpetak tu aku yang tulis.

Haha lantak la mamat tu nak cakap aku kejam ke, sombong ke, bajet ke, janji aku puas hati. Panjang je lagi chat mamat tu yang kebanyakannya berunsur gatal2 yang aku reply nak tak nak je. 

So buat mamat2 yang nak try chat ngan awek2 kat laman chat, please make sure korang approach dengan cara yg betul. Kalau caranye betul, kitorg yang para aweks ni takde hal nak berkawan dengan korang. Silap2 boleh jadi member kamceng lagi.

Tapi kalau korg chat pakai bahasa ewww ewww tu, then duk puji2 gambar sume, pastu siap tanya dah ada bf ke belum, sila la bersedia untuk diremove atau diblock ye. Aku tak suka mamat2 macam ni, tapi aku tak sure la kan awek2 kat luar tu macam mana. Tapi aku rasa awek2 pun tak suka kut. Kan? Kan? Korg yang para aweks ni cer komen kat bawah ni eh. Aku nak tau gak ape pandangan korg pasal ni.

Ok, cukuplah entry kali ni. Korg tolong jangan cop aku sombong ek. Aku ni sombong bertempat. Kat certain2 org je yang aku malas nak layan. Tapi serius kat luar org kata aku ni peramah & banyak cakap orgnya. Heheh.

Aku chow dulu beb. Tunggu next entry aku yang bertajuk 'Mamat2 yang WAJIB ditinggalkan Lepas Korang Bercouple' okeh? Aku sayang korang yang baca entry aku nih. Nah kiss untuk sorg2. Muah muah! Ni apehal mode gedik pulak ni... Haihhh

Thursday, 29 September 2011

5 Jenis Aweks Yang Sering Dikutuk oleh Para Lelaki

Assalamualaikum Warahmatullah...


Ingat lagi entry aku yang lepas? Pasal 5 jenis lelaki yang sering diusha oleh para aweks? Ha, entry tu aku jadikan panduan untuk para2 mamat untuk mengimprove diri. Dan kali ni, aku buat entry bertajuk seperti diatas, untuk dijadikan panduan untuk para aweks pulak. So girls, make sure korg tak buat benda2 yang aku listkan kat bawah ni. Kalau tak, memang naik la nama ko time mamat2 sekelas or seopis ko tengah melepak bersembang kat kedai mamak sampai pukul 2 pagi.


Buat para aweks, lets check this out :


1) Berbadan besar tapi pakai baju adik2.


Ketahuilah wahai para aweks sekalian, apabila korg yang berbadan besar atau bahasa kasarnya gemuk, pastu badan korg disarungkan pulak dengan baju yang sangat2 kecik dan sah2 bukan size korg, korg akan kelihatan sangat huduh sekali. Ibarat mencemarkan pemandangan. Sorry to say, mungkin bunyi ni agak kasar tapi inilah yang besfren lelaki aku cakap bila dia dan kawan2 dia nampak awek2 yang macamni kat tempat2 awam. 


Yelah, mungkin awek tu cuba untuk kelihatan seksi, tapi apa yang mamat2 tu nampak kat mata diorang ialah perut yang berlapis2, lengan yang menggeleber, peha yang sangat gemuk, dan juga dada & punggung yang besar bila disarung dengan pakaian yang macam sarung nangka. Mungkin aweks2 ni suka bila mata2 lelaki menatap tubuh diorg ni, tapi hakikatnya memangla diorg pandang, tapi dengan pandangan 'disgusting' gitu. Silap2 habis korg dikutuk perasan seksi. Tak caya? Tanya sendiri kat mamat2 keliling korang, dan tengok berapa ramai yg cakap aweks2 yang pakai macamni nampak begitu anggun dan seksi sekali. Uhuh.


Kesimpulannya, sila la ukur baju di badan sendiri. Lagi baik, tutup je semua aurat tu dengan pakaian longgar. Lagi senang kan?


Err.. err... sexy ke macam ni? -___-


2) Suka bergaya terlebih kat tempat yang tak sepatutnya.


Lumrah para aweks kan, suka bergaya walau kemana2. Tapi agak2la beb. Nak bergaya ni kena ikut tempat dan waktu yang sesuai. Kalau tak nanti kat mata2 org lain korang akan dicop 'over'. Contohnya, setakat nak pergi pasar atau lepak kat kedai mamak. Korg semangat duk bubuh makeup tebal macam nak pegi function, siap ngan baju mahal2 & cantik2 then pakai heels lagi. Err...Perlu ke?


Dulu klasmate kepada member aku ada sorg macam ni. Pegi kelas je pun, kelas sejam je pulak tu tapi kemain sakan lagi bergaya kau. Pastu saje je datang lambat2 biar satu kelas tengok dia masuk dewan kuliah. Pastu korg tau tak, bila dia masuk kelas je dengan gaya model catwalk sume, apa budak2 lelaki belakang member aku tu cakap?


'Weh, lady gaga dah datang, lady gaga dah datang,'


Kalau korg dicop lady gaga, korg bangga ke? Kalau aku, itu satu penghinaan beb. Sebab sume org tau yang lady gaga itu fashion disaster nombor satu kat dunia nih.


Lady gaga? Oh my...


3) Suka ketawa terkekek2 atau mengilai2 dengan kuatnya di tempat awam.


Pernah tak bila korg lepak2 kat kedai makan ke, pegi shopping mall ke, korg perasan ada satu grup aweks2 yang suka benar ketawa kuat2 sampai semua org kat situ pandang diorang dengan pelik? Ada? Kalau aku dah selalu sangat. Kalau tak sengaja tu takpe lagi, ni bila org lain dah pandang, grup aweks ni lagi kuatkan gelak diorg tu. Konon2 grup diorg la yang paling hot and happening kat situ. Pffftttt.


Korang ingat para mamat suka ke usha2 grup macam ni? Member lelaki aku cop grup aweks macamni as 'minah2 gedik dan suka mencapab'. Para aweks yang sopan sepatutnya gelak dengan suara perlahan sambil menutup mulut. Kalau tak tutup mulut ngan tangan pun janganla biar mulut tu ternganga luas time gelak. Benda ni adalah normal untuk dilihat kat tempat awam kalau grup2 lelaki yang buat. Tapi untuk grup aweks? Err tak sesuai kut.


Ha gelak lagi sampai mata juling.


4) Sikit2 nak mencarut. Sikit2 nak mencarut.


Terus terang cakap, walaupun aku macam kasar, aku paling tak suka mencarut. Aku rasa org yang mencarut ni kurang adab. Tapi bagi aku, mencarut ni normal untuk para lelaki. Well, sesuaila dengan fitrah semula jadi diorg yang kasar tu kan? So aku takde hal kalau dengar mamat2 mencarut depan aku. Sebab diorg mencarut sesama diorg pun dah biasa. No offense. Tapi aku tak berkenan dengan awek2 yang turut sama macam mamat2 ni duk mencarut jugak. Sebab perempuan dilahirkan berlawanan dengan lelaki. Mencarut itu memberi imej yang sangat2 buruk pada seorang perempuan, bak kata member lelaki aku.


Kalau setakat cakap sial ke, bodoh ke, bangang ke bodoh ngn bangang ni mencarut ke? huhu aku tak tau ok la lagi. Takdela teruk sangat. Kalau sesekali terkeluar time marah ke, termelatah ke, tak ape lagi. Ni kalau setiap masa bercakap dengan lelaki, ada diselitkan perkataan2 seperti b**i, f**k, p**t*t, s**t atau k*m*k konon2 nak bagi nampak cool, pastu yang mencarut tu bertudung le pulak kan, huhu, korg yang lelaki ni ada rasa tak macam nak lempang laju2 je mulut awek tu? Apehal la minah ni carut2kan aku pulak nih? Aku buat salah ke?


Sila jangan mencarut macam insan mereng kat atas nih.


5) Suka menyusahkan orang. Lagi2 pakwe dia sendiri.


Aweks2 camni kan, asal pergi mana2 je mesti nak berteman. Asal keluar rumah je mesti tak nak sorang2. Sebab nampak macam loser. Pastu sibuk cari kawan suruh temankan dia keluar. Kalau kat kelas ke, dia ni la yang paling orang avoid untuk masuk grup sekali, sebab satu keje pun hampeh dia nak buat sorang2. Mesti nak ada gak yang kene tolong walaupun sikit. Mana yang terlebih manja tu, nak pakwe yang amik dan jemput gi kelas/ofis. Topup habis pun mintak pakwe belikan. Kalau gi shoping nak pakwe yang bawakan barang2 shoping die. Bila time makan asyik2 nak pakwe yang kuar duit belanja. Sebab dah assume sendiri memang lelaki yang patut keluar duit bila keluar makan sekali. Si pakwe asyik kena temankan awek sepanjang masa sampai takde masa nak lepak mamak dengan geng sendiri.


Hello girls2 kat luar sana. Kalau ada yang perangai macamni cepat2 la buang ek. Kalau setakat sekali sekala nak bermanja tak ape la lagi. Ni kalau hari2 buat, orang lain memang serius la akan menyampah dengan ko. Pakwe ko pulak silap2 haribulan cepat je cari pasal nak clash ngan ko. Sape tahan beb? Budak2 kecik pun lagi matang daripada aweks2 yang jenis macamni. Jadi independent la sikit weh. Ketahuilah bahawa girls yang berdikari serius nampak sangat menarik dan anggun okeh.


Dah awek kan. Ikut je laaa....


Ha, mana2 aweks yang ada ciri2 ni cepat2 la improve. Maybe korg dah jadi bahan pun time kawan2 lelaki korg bersembang kan, cuma korg je yang tak perasan. Ha ni kalau dah tau ni cepat2 la ubah. Sape2 yang tak ada ciri2 ni, congrats la diucapkan. Korang maybe belum lagi jadi modal kutukan member2 lelaki korang hehe. 


Korang hati2 sikit, sebab orang lelaki ni kalau dia bergosip lagi dahsyat dari perempuan tau. Sape2 yang setuju statement ni sila angkat tangan macam saya~ (sambil lambai2 tangan hehehe)


Thanx banyak sebab baca entry ni. Serius aku sayang korg.


p/s : Harini genap seminggu aku buat blog ni. follower aku dah 212 org. terima kasih banyak2 atas sokongan semua. serius aku terharu T____T

Wednesday, 28 September 2011

#1 Wordless Wednesday


p/s 1 : Ada sape2 terasa ke? opss sorrryyyy..... Tak sengaja la. keh3 :p


p/s 2 : Aku penah rasa pengalaman macam ni. Sakit hati beb. Serius. Sesape yang terasa dont worry la. You're not alone.