CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Current Status

- Tak payah susah2 carik nuffnang. Aku memang tak letak kat blog ni hehe.

- Sorry sebab lately ni aku takleh nak BW kat blog2 korg sebab duk prepare untuk posting. Mintak maaf banyak2 ye, Tapi aku appreciate korg yang sudi baca & komen entry aku :)
.

Friday, 4 November 2011

Aku Kena Tag Weh~!

Assalamualaikum Warahmatullah..


Mula2 sekali aku nak cakap sorry banyak2la kat korg yang rajin jenguk & folow blog aku ni, siap tinggal jejak kat shoutbox tapi aku tak jenguk korg balik. Aku hiatus jap. Bukan sebab ape, busy gila weh. Lepas je aku habis konvo haritu, la ni aku dah nak stat posting pulak. Macam2 benda nak kena buat. Nak isi macam2 borang, fotostet & sahkan itu ini, bukak akaun kwsp, dan tak lupe gak aku kena study balik benda yang aku dah tinggalkan 5 bulan dulu tu. Berkarat otak aku weh nak ingat balik ubat2 dan segala jenis drugs yang aku belajar tu sume.


Eh jap2. Ko nak buat entry pasal cite ko ke ape ni? Tajuk kata kena tag.


Aiseh sory2. Firstly mekasih banyak la kat Syafiq Jemain ni sebab rajin gile tag aku. Terharu weh ada gak yang sudi nak tag aku. Dahla tag nama aku 1st kut hehe. Bagi tidak menghampakan tag beliau (menghampakan tag?) aku buat la tag die ni hehe.


So here it goes :


Rules
1) Mesti post this rules kat entry korang
2) Setiap org kena bullet 11 perkara tentang diri korang.
3) Tell who was tag, nanti diorg taktau pulak kan?
4) No tag backs, okay? Good~


11 things about Miss A
- Aku ni anak sulung dalam 5 org adik beradik. 3 pempuan 2 laki.
- Aku suka makan makanan bersup, dan minuman feveret aku ialah teh.
- Aku secara rasminya akan bergelar seorang pharmacist pada 10 november ni.
- Korg mesti wonder aku ni camne kan? rata2 komen pasal aku cakap aku ni comel, smart, sopan, lemah lembut (serius ye yang ni aku tak tipu) Tang lemah lembut tu korg jangan gelak sebab kat luar aku memang agak lembut hehe. Dalam blog je kasar sikit.
- Aku tak pernah bercinta, sebab aku percaya hukum bercouple tu haram. Tapi tak bermakna aku tak pernah jatuh hati okeh? hehe.
- Dah rejek lebih 10 org lelaki sejak sekolah disebabkan point kat atas ni.
- Aku suka seni. Aku suka menulis cerpen, sketch kartun, tulis puisi, muzik. Satu cerpen aku dah published kat Penulisan2u.com
- Kalau aku ngantuk atau penat sangat, aku akan bertukar jadi blur gile2 tahap gaban punya.
- Jenis study last minit. Aku memang takleh study awal2 nanti lupe semua. Dan aku study WAJIB pakai mind map, kalau tak aku takleh ingat ape2.
- Lepas baca point aku kat atas ni, korg mesti wonder result exam aku dulu2 camne kan? upsr pmr aku straight A's, cuma spm slack skit, 8A je huhu. aku grad dengan kelas kedua tinggi.
- Aku senang minat kat mamat yang muka bersih, pakai spek, ada janggut sejemput. pada aku mamat macamni HENSEMMMM GILE!


Soalan yg diberi oleh encik Syafiq kat aku ialah :


1) Your Full name ---> yang ni serius aku takleh reveal. Cukupla korg tau yang nama aku ni 2 patah perkataan. Nama kedua tu start ngan huruf A haha.


2) Domo-kun or angry bird --> angry bird la weh. aku kalau main benda ni dalam henfon addicted beb.


3) Blogspot or Tumbler ---> blogspot sebab aku tak reti guna tumbler. sebab tu aku tak buat tumbler hehe


4) Your best singer? Give me two persons ---> Liyana Fizi ngan Aizat. Depa ni sangat terer buat lagu sendiri dan kebanyakan lagu diorg sangat dekat dengan diri aku dan syahdu je dengar.


5) Bad experience about 'hair' --> time skolah rendah banyak kali asyik kena kutu. stress aku sebab bebudak india kelas aku berkutu & aku pun terjangkit. lepas aku pakai tudung terus selamat.


6) Do you like my blog? please be honest :) --> honestly aku suka baca entry. best je. cuma aku agak kurang gemar sebab tulisan kecik. aku suka tulisan besar2 hehe senang nak baca. tapi aku jela, yg lain maybe suka je kut :D


7) Why? --> aku dah explain kat atas tu. Cukupla kut.


8) That person that always in ur mind --> aku ni single. so takdenya nak ingat kat bf ke ape. aku selalu ingat mak ayah je :p


9) How many times you have been couple before --> yang ni pun ada aku letak kat salah satu bullet kat atas. aku tak pernah bercouple, dan tak pernah ada ex.


10) Do you love ur mom? --> err adeke yg tak love ibu sendiri? kalau ada bertaubatla cepat weh.


11) Your dream phone --> aku suka iphone tapi sebab aku nak save duit aku tunda niat tu dulu. Pas keje nanti baru aku beli kut hehe.


Dan sekarang ni soalan aku kat korg pulak :


1) Kenangan ngan 1st love korg?
2) Koko krunch atau Honey Star?
3) Mimpi paling best dan korg takleh lupa sampai sekarang.
4) Ciri wajib ada kat laki/perempuan yg korg nak kawin. SATU je okeh.
5) Definisi CINTA bagi korg. Tak lebih 5 patah perkataan haha (jenuhla korg nak pikir :p)
6) Harry Potter atau Twillight?
7) Pengalaman paling memalukan bagi korg.
8) Kalau dapat rm sejuta, apa yang korg nk buat dengan duit tu? list 3.
9) Doktor atau Ustaz/Ustazah? 
10) Pendapat korang pasal blog aku ni? Any improvement?
11) Last, pendapat korg sal aku pulak. Sebab korg tak kenal aku, bagi gambaran jela ye. Sila jujur okeh hehe.


Haaa, yang paling last ni, aku nak tag sape?? Jawapannya, aku tag semua yang baca kat atas ni. SEMUA okeh, ini adalah satu amanah, hahaha. So lepas korg buat sila tinggal link kat bawah ni bagi aku baca. Baru la syok aku nak kenal semua pembaca2 blog aku ni hehe.


Haha Syafiq, takpelah aku tag semua kan? Suka hati aku la kan? hahaha.


okehla takat sini dulu. Aku nak sambung study. Bye korang. Jangan lupa buat :p

5 comments:

kim dong-yul's

Haha. Tag semua pun bole, tarak hal la. Okay. Haha. Tulisan kecik? Aku besarkan sikit okay? Thanks, bagi komen membina, dan thanks gak jwb tag nih :)

Alina

As-Salam.. hye.. akk bru je kat sini.. blog yg menarik.. sgt improvement.. so, keep it up..

psl tag ats tu, tu tok yg single je kan?? akk dah kawen tkkn nak jwb lak.. hahahaha

aimi syazana

http://princessaimi.blogspot.com/2011/11/eleven-q-by-hanyasekadargadisbiasablogs.html

peace... aku terbaca dan kena jawab la kan....haha

cik kiwi's

nampaknya aku dah jatuh banyak dari jadi visitor terhormat kau. hahahah

CN

hang nak aku jawab tag ni ke tak?? weyh, aku wondering pasai hang, hang tau dak? bukan apa...hang cakap cerpen hang pernah publish kat p2u.. ada sorang writer ni~~ sebijik nama macam hang pakai =.="